Hanna Renvall

Kuva: Shanshan Gong

Hanna Renvall on valmistunut tanssijaksi ja tanssipedagogiksi London College of Dance'sta, jossa hän opiskeli vuosina 1992-1994, pääaineinaan klassinen baletti (Cecchetti and ISTD Syllabus) ja yhteisötanssi. Kolmevuotisen ammattikoulutuksen ensimmäisen vuoden opinnot hän suoritti Bird Collegessa lukuvuonna 1991-1992.

Ennen ammatillisia opintojaan Hanna oli Helsingin Tanssiopistossa
Robertjohn Langen oppilaana v. 1984-1990 ja Lontoon Pineapplessa
Maggie Pattersonin ja Brian Loftusin oppilaana v. 1990-1991.
Hanna aloitti baletin ja lastentanssin opettamisen Helsingin Tanssiopistossa v. 1989.

Valmistuttuaan v. 1994 Hanna palasi
takaisin Helsingin Tanssiopistoon baletin
ja lastentanssin opettajaksi. Vuonna 2001 Hanna siirtyi opettajaksi Itä-Helsingin musiikkiopiston tanssijaostoon ja Kirkkonummen Tanssiyhdistykseen.

Vuonna 2006 Hanna löysi itsensä Joensuusta, Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry:n balettikoulusta, jonne hänet palkattiin aluksi tuntiopettajaksi. Seuraavana vuonna Hanna vakinaistettiin koulun vastaavaksi opettajaksi ja vuonna 2009 hänet nimettiin koulun johtajaksi. Vuonna 2012, Nuorisoseurojen balettikoulun ja Pohjois-Karjalan tanssiopiston yhdistyttyä, Hannasta tehtiin uuden Joensuun Tanssiopiston rehtori.

Vuoden 2013 loppupuolella Hanna teki uskaliaan ratkaisun ja toteutti unelmansa perustamalla oman pienen balettistudion. Relevé avasi ovensa tammikuussa 2014.

Opettamisen ohella Hanna on mm. opiskellut teatteritiedettä ja tanssintutkimusta Helsingin yliopistossa v. 1996-2006, työskennellyt Tanssin Tiedotuskeskuksessa harjoittelijana ja projektityöntekijänä v. 2002-2005, kirjoittanut Tanssi-lehteen kritiikkejä, haastatteluja ja kolumneja, tehnyt käsikirjoituksen Tanssin tiedotuskeskuksen verkkojulkaisuun Voiko hiipiminen olla tanssia? ja ollut mukana kirjoittamassa Opetushallituksen julkaisemaa Tanssioppilaan kirjaa. Hanna on pitänyt myös tanssihistorian ja teostuntemuksen luentoja mm. Vanajaveden opistossa ja Pohjois-Karjalan ammattiopistossa Outokummussa.