Lähiopetuksen järjestämisen ehdot ja erityisjärjestelyt

Yleiset ehdot lähiopetuksen järjestämiselle Relevéssä

Relevé järjestää oppilailleen lähiopetusta enintään 10-12 hengen ryhmissä, ellei ryhmäkokoja rajoiteta pienemmäksi viranomaisten toimesta.

Oireileva oppilas ei voi osallistua lähiopetukseen. Oppilas ei myöskään voi osallistua lähiopetukseen mikäli hänen perheessään tai lähipiirissään on todettu koronatartunta / epäillään tartuntaa / on altistumista tartunnalle.

Oppilas ei voi osallistua lähiopetukseen kahteen viikkon ulkomailta paluun jälkeen.

Riskiryhmään kuuluville ei suositella lähiopetukseen osallistumista.

Lähiopetusta järjestetään erityisjärjestelyin ja hygienia- ja väljyysohjeistusten ehdoilla kesäjaksolla 2020 ja lukuvuonna 2020-2021.

Relevé on velvollinen noudattamaan hallituksen, terveysviranomaisten ja AVI:n ohjeistuksia ja määräyksiä, jos epidemiatilanne edellyttää tilojen sulkemista, lähiopetuksen keskeyttämistä, etäopetukseen siirtymistä tai muita toimenpiteitä.

Lähiopetus voidaan joutua keskeyttämään ryhmältä kokonaan tai toistaiseksi mikäli ryhmän opettaja tai hänen perheensä tai lähipiirinsä sairastuu, oireilee tai altistuu koronavirukselle.

Lähiopetus voidaan joutua keskeyttämään määräajaksi ryhmältä, jonka katsotaan altistuneen koronavirustartunnalle.

Lähiopetus voidaan joutua keskeyttämään lyhyeksi ajaksi, jos tiloja joudutaan desinfioimaan tartuntatapauksen ilmettyä.

Lähiopetuksen keskeydyttyä etäopetukseen siirrytään välittömästi, viimeistään kahden vuorokauden kuluessa.

Kaikista ohjeistuksista ja varotoimenpiteistä huolimatta Relevé ei voi taata järjestelyjen olevan riittäviä ja aukottomia. Vastuu ohjeistuksen noudattamisesta on myös kaikilla oppilailla ja heidän huoltajillaan.

Ilmoittautuessaan tunneille oppilas ja hänen huoltajansa hyväksyvät ilmoittautumisen yhteydessä mainitut ehdot ja erityisjärjestelyt.

Relevéssä noudatettavat erityisjärjestelyt

Relevéssä tulee noudattaa 2 metrin varoetäisyyksiä.

Mahdollinen yskiminen tai aivastaminen tapahtuu oppilaan omaan paperinenäliinaan tai käsivarteen / kyynärtaipeeseen.

Balettivaatteet puetaan kotona valmiiksi päällysvaatteiden alle.

Huoltajat saattavat oppilaat Relevén ulko-ovelle, mutta he eivät tule tiloihin sisään (poikkeuksena pienet satu- ja esibalettilaiset). Relevén tiloissa ei myöskään saa oleskella eikä odotella tuntien aikana.

Relevén tiloihin saavuttaessa noudatetaan turvavälejä ja vältetään tilojen ruuhkautumista. Kengät jätetään niille varatuille kenkähyllyille, jonka jälkeen käydään pesemässä kädet tai kädet desinfioidaan käsidesillä, jota on saatavilla mm. oleskelutilojen ovella (automaatti) ja pukuhuoneessa (pumppupullo). Käsienpesutilat löytyvät molempien pukuhuoneiden wc:istä, käytävällä olevasta wc:stä ja tarvittaessa myös oleskelutilan keittiöstä.

Ulkovaatteet riisutaan pukuhuoneessa ja oppilaalla tulee olla vaatteilleen oma kassi, johon kaikki vaatteet ja muut tavarat laitetaan balettitunnin ajaksi.

Opettaja hakee oppilaat pukuhuoneesta saatuaan balettisalin pinnat pyyhittyä seuraavaa ryhmää varten.

Balettisalissa noudatetaan paikkamerkkejä. Kädet puhdistetaan opettajan kehoituksesta käsidesillä ennen tangolle siirtymistä ja tangolta poistuttua.

Balettitunnin päätyttyä oppilaat poistuvat käsidesipisteen kautta pukuhuoneeseen varoetäisyyksiä noudattaen.

Oppilaat poistuvat Relevéstä varoetäisyyksiä noudattaen, ja huoltajien on oltava ajoissa valmiina Relevén ulkopuolella heitä vastaanottamassa.

Kaikki välttävät turhaa pintojen ja ovenkahvojen koskettelemista.

Relevén tilat siivotaan ja desinfioidaan ammattilaisten toimesta 1-2 kertaa viikossa, minkä lisäksi tiloja siistitään ja pinnat pyyhitään päivittäin. Opettaja pyyhkii tangot, paikkamerkit, musiikkilaitteet ja balettisalin ovenkahvat tuntien välissä.

Tarkemman ohjeistuksen saat hyväksyttäväksi ilmoittautuessasi tunneille!